حل مشکلات استان هرمزگان از طریق دانش‌بنیان‌ها اولویت اصلی سال جدید است

اخبار پارک
15 فروردین 1401
پارک علم و فناوری هرمزگان
حل مشکلات استان هرمزگان از طریق دانش‌بنیان‌ها اولویت اصلی سال جدید است

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان گفت: حل مشکلات این استان از طریق دانش‌بنیان‌ها اولویت اصلی سال جدید است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری هرمزگا؛ علی فتی اظهار داشت: پارک علم و فناوری استان هرمزگان 22 دی 1390 ، افتتاح شد ولی این افتتاح کافی نبود زیرا در آن سال زیرساخت لازم و ردیف بودجه نداشت اما دوسال بعد موفق شدیم ردیف بودجه بگیریم یعنی سال 1392 با اعتبار یک میلیارد تومانی فعالیت رسمی پارک آغاز شد.

وی افزود: در ابتدا یک مرکز رشد جامع داشتیم که این مرکز رشد اغلب فعالیت‌هایش در حوزه تخصصی استان، مانند فعالیت‌های دریامحور و زیست محیطی، کشاورزی، بیوتکنولوژی و از این قبیل فعالیت‌ها بود اما بعد از آن یک مرکز رشد پزشکی نیز تاسیس کردیم که این مرکز وظیفه عرضه خدمات به اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی عهده‌دار بود که این مرکز کار پزشکی و فناوری‌های پزشکی را انجام می‌داد.

رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان بیان‌کرد: فعالیت‌های پارک در پنج زمینه اصلی تعریف شد که البته مزیت‌های نسبی استان نیز بودند، این فعالیت‌ها حمل و نقل و ترانزیت، صنایع دریایی، شیلات، آبزی پروری، کشاورزی مبتنی بر آب شور و صنایع انرژی بر را شامل می شود، که بحث شیلات، آبزی پروری و صنایع دریایی فعالیت هایی از یک حوزه صنعتی بودند.

وی ادامه داد: این حوزه‌های تخصصی مزیت‌های نسبی استان هستند که ما هشتاد درصد فعالیت‌ها را در این حوزه‌ها انجام می‌دهیم و 20 درصد فعالیت‌ها بخش  عمومی را شامل می‌شوند که در واقع شرکت‌ها می‌توانند در حوزه های مختلفی نظیر فناوری اطلاعات و سایر زمینه‌ها به ما مراجعه کنند.

فتی عنوان کرد: در حال حاضر حدود 66 شرکت و واحد فناور در دل پارک علم و فناوری هرمزگان وجود دارد که 21 مورد از شرکت‌های ما دانش بنیان هستند یعنی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزیابی شده‌اند و این شرکت‌ها بالغ بر 154.348 میلیون ریال فروش داشتند.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان تاکید‌ کرد: از ابتدای آغاز به فعالیت پارک تاکنون حدود 360 هزار دلار صادرات محصول دانش‌بنیان داشته‌ایم و بالاترین نرخ صادرات شرکت‌ها در سال 96 معادل 175هزار دلار بود و در سال 1400 نیز حدود 28 هزار دلار محقق شد.

وی افرود: نسبت جنسیت شاغلان در شرکت‌ها 67 درصد مرد و 33 درصد را زنان تشکیل می دهند و سطح تحصیلات آن‌ها نیز متفاوت است به‌گونه‌ای که حدود پنج درصد دکتری ، 21  درصد کارشناس ارشد،57 درصد کارشناسی و 17 درصد هم در مقاطع دیگر هستند.

فتی خاطرنشان کرد: اشتغال مستقیم ایجاد شده در سال 1400 از طریق فعالیت‌های دانش‌بنیان حدود 421 نفر طبق آخرین آمار است که البته این عدد تغییر ‌می‌کند چرا که شرکت‌ها در حال توسعه یافته و همچنین شرکت‌های جدیدی نیز در حال شکل‌گیری هستند.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان بیان‌کرد: باید عرض کنم که در سال1400 شرکت‌های زیر نظر پارک را در تمام ابعاد مورد تشویق قرار داده‌ایم و برای سال 1401 نیز نیازهای فناورانه استان را استخراج کرد‌ه‌ایم و شرکت‌های دانش بنیان را تشویق می‌کنیم که به موضوعاتی بپردازند که مشکل استان هست، زیرا ما اعتقاد داریم که مجموعه پارک فناوری هر استان نسبت به توسعه منطقه خویش متعهد است و نسختین اولویت ما باید راه اندازی کسب و کارهایی باشد که خروجی آن حل مشکلی از مشکلات استان باشد.

وی ادامه داد: بنابراین در سال 1401 به مشکلات مربوط به حوزه‌هایی نظیر آب، محیط زیست، صنایع و انرژی برق نگاه ویژه‌ای داریم و دست همکاری و یاری با شرکت‌های فعال این حوزه می‌دهیم.

علی فتی بیان‌کرد: تمایز پارک علم و فناوری هرمزگان با سایر پارک‌ها در حوزه‌های تخصصی آن است به‌طوری که  بحث دریامحوری را به عنوان یک هدف انتخاب کردیم و در این حوزه فعالیت‌های خود را توسعه می‌دهیم.

وی اظهارداشت: یکی از مهم ترین چالش‌هایی که پارک‌های علم و فناوری با آن روبرو هستند تعامل با دانشگاه‌ها است، به طور قطع اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید پای کار توسعه دانش بنیان بیایند و شرکت دانش‌بنیان تاسیس کنند تا دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها نیز در این عرصه تشویق شده و ورود کنند. ما برنامه‌های ویژه‌ای را برای افزایش سطح تعامل به صورت روز‌افزون داریم و باید اعلام کرد به اتفاق همکاران زحمت‌کش پارک از هیچ تلاشی در افزایش سطح تعامل با دانشگاه کوتاهی نمی‌کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان تاکید‌ کرد: تعامل دانشگاه و پارک باید تعامل  نزدیک باشد که به هر حال دانشگاه هم منتفع شود و بتواند سهمی از درآمدهای خودش را از محل فروش شرکت‌های دانشگاهی خودش داشته باشد.

فتی با بیان اینکه اعضای هیئت علمی نیز نقش بسزایی در ارتقا سطح این تعامل را ایفا کرده و همچنین دانشگاه نیز باید نسبت به فارغ التحصیلان خودش متعهد باشد تصریح کرد: منظور ما از تعهد این است که دانشگاه علاوه بر کار روی سطح دانشی دانشجویان، روی سطوح مهارتی و نگرشی آن‌ها نیز متمرکز شده و آنها را به خلق کسب و کاری جدید سوق دهد.

وی گفت: دانشگاه‌های استان در این سال‌ها تعامل کم نظیری با ما داشته‌اند و در تلاش هستیم این هم افزایی به بالاترین حد خود برسد.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان اظهار داشت: برای بحث‌های توسعه‌ای مهم ترین مشکلی که در پارک داریم، بحث فضای فیزیکی است که باید آن را توسعه دهیم و به دنبال آن هستیم که این مشکل را تا حدودی مرتفع کنیم. در حال حاضر حدود 4150 متر مربع فضای کار در محل برج فناوری هرمز در اختیار داریم که بخشی از نیاز‌های شرکت‌ها را رفع کرده است اما با این وجود در مجموعه پردیس دانشگاه هرمزگان زمینی را با وسعتی بالغ بر 42 هکتار در اختیار داریم و در حال ساخت فضای کارگاهی در محل پردیس دانشگاه بعنوان کارگاه پایلوت فناوری می‌باشیم.

فتی افزود: در صورتی که دستگاه‌های اجرایی مستقر در استان فضاهای مازاد خود که قابلیت بهره برداری دارند را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهند می‌توان نتایج مطلوب تری را در خصوص گسترش مشاغل دانش محور شاهد بود چرا که باید در نظر داشت هیچ گونه منع قانونی جهت واگذاری املاک به پارک علم و فناوری وجود ندارد و مصوبه مجلس نیز در این رابطه اجازه واگذاری را به دستگاه‌های اجرایی بدون تغییر مالکیت داده است.

وی بیان‌کرد: سال جدید را با نگاهی نو آغاز می‌کنیم و یکی از اهداف ما راه‌اندازی پارک علم و فناورری کودکان با همکاری آموزش و پرورش و شرکت فولاد هرمزگان در سال جدید است که از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است به این دلیل سبب می‌شود مفهوم کارآفرینی و نوآوری در کودکان و از سنین پایین تقویت شود و اثرات آن را در آینده‌ای نزدیک مشاهده کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان تصریح کرد: در سال 1401 به دنبال افزایش روابط با کشورهای صاحب تکنولوژی و استفاده از تجارب آن‌ها و انتقال تکنولوژی به کشور هستیم و به نوعی در پی تحقق دیپلماسی علمی هستیم، بدین منظور برای فراهم شدن زمینه همکاری‌های بیشتر از سفارت ژاپن درخواست انعقاد تفاهمنامه‌ای با مباحث شفاف در حوزه انتقال تجربه و تکنولوژی بین پارک علم و فناوری و دانشگاه هرمزگان و مجامع علمی ژاپن را داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث توسعه استان نیز از دیگر اهداف ما  پیگیری “برش استانی نقشه جامع علمی کشور” با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی مستقر در هرمزگان می‌باشد و به طور کلی باید عرض کنم هدف اصلی ما عمل به منویات مقام معظم رهبری و تکیه بر دانش بومی و استفاده از ظرفیت‌ها و نیروی انسانی کشور است./ تسنیم هرمزگان

درباره نویسنده

روابط عمومی و امور بین الملل

نویسنده : روابط عمومی و امور بین الملل

پارک علم و فناوری هرمزگان