ششمین همایش ملی “فولادی شو” آغاز به کار کرد
رویداد «فولادی شو» بدنبال جذب ایده های نوآورانه و پرورش آنها تا مرحله تجاری سازی و بکارگیری در صنعت فولاد و دیگر صنایع مرتبط است که امروز در ایستگاه ششم به بندرعباس رسید و پارک علم و فناوری و فولاد هرمزگان میزبان این رویداد علمی بودند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری هرمزگان، رویداد «فولادی شو» تجربه تازه ای در کشور در زمینه میدان دادن به شرکت های دانش بنیان و ایده های خلاقانه برای مشارکت در فرآیندهای مرتبط با حوزه فولاد و حتی فراتر از آن، کمک به زنجیره های تولید بر پایه دانش نو و مبتکرانه است که به همت فولاد مبارکه رونق یافته و امروز در همایش ویژه ای در بندرعباس با مشارکت پارک علم و فناوری و فولاد هرمزگان و با حضور شرکت های دانش بنیان و نخبگانی از استان های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و بوشهر به ایستگاه ششم خود رسید.
این رویداد تاکنون در استان های مختلفی از کشور از جمله در تهران، اصفهان، خوزستان، سمنان و … نیز برگزار شده و در قالب آن، مدل های تازه از همکاری های علمی و فنی میان فولادساز بزرگ کشورمان با نخبگان و شرکت های دانش بنیان تعریف و بر پایه رشد زیست بوم نوآوری در این صنعت توسعه یافته است.
در این همایش همچنین راهکارهای توسعه نقش صندوق های پژوهش استانی نیز که در هرمزگان، فولاد هرمزگان و شرکت پالایش نفت بندرعباس محور کلیدی آن را عهده دار هستند، بررسی و مورد تحلیل قرار گرفت و نخبگان این استان ها، ایده ها و طرح های خود را به مدت 2 روز در قالب گفت و گوهایی دو جانبه و چند جانبه مورد بررسی قرار می دهند.
چاره ای جز فعالیت در زیست بوم فناوری نداریم
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان در آیین افتتاح این رویداد گفت: ما چاره ای جز فعالیت در زیست بوم فناوری نداریم و باید با همکاری همه دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها و صنایع، این زیست بوم را تقویت کنیم.
دکتر علیرضا نصیری اظهار داشت: شکل گیری پارک علم و فناوری هرمزگان با حمایت دو صنعت نفت و فولاد این استان اتفاق افتاد و در حال حاضر نیز با تشکیل صندوق پژوهش و فناوری هرمزگان، عناصر زیست بوم فناوری در این استان تکمیل شده است.
وی افزود: یکی از برنامه های مهم پارک علم و فناوری هرمزگان در سال جاری، برگزاری جلسات B2B با شرکت های دانش بنیان و صنایع فولادی است که امیدواریم این جلسات منجر به قراردادهای تجاری و همکاری های مشترک بین شرکت های دانش بنیان استان های مختلف شود.
نصیری با اشاره به تحولاتی که در شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان با حمایت فولاد هرمزگان اتفاق افتاده است، گفت: در بحث صندوق پژوهش و فناوری نیز تمایل به هم سرمایه گذاری با فولاد هرمزگان و شرکای تجاری آن داریم.
وی افزود: مدل های سرمایه گذاری در زیست بوم فناوری باید تغییر کند و باید به سمت سرمایه گذاری های مشترک و خطرپذیر حرکت کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان با بیان اینکه تجربه همکاری با فولاد هرمزگان مثبت بوده است، گفت: روند رشد زیست بوم نوآوری باید با شیب بیشتری اتفاق بیافتد و پارک علم و فناوری به دلیل اینکه متولی تولید فناوری است سهم بیشتری در صنعت باید داشته باشد.
نصیری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 100 شرکت دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری هرمزگان مستقر هستند که در حوزه های مختلف از جمله نفت و گاز، صنایع غذایی، پزشکی و کشاورزی فعالیت می کنند.
بدنبال بالندگی در ایده های نخبگانی پیرامون فناوری های فولادی هستیم
پالیزدار عضو هیأت علمی دانشگاه و مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه در این زمینه در سخنانی با بیان این که پیشرفت کشورها با شرکت های بزرگ و صنایع کلیدی اتفاق می افتد و صنایع بزرگ لوکومتیوهای یک کشور برای رشد و پیشرفت به شمار می روند، تصریح کرد: صنایع بزرگ اما برای بقای خودشان به زیست بوم نیاز دارند تا بتوانند در بهره برداری از امکانات صنعتی خویش بهترین باشند و از سوی دیگر نهایت بهره وری را از سیستم های نصب شده خویش ببرند و اکنون در فولاد هرمزگان بهره برداری ما از سیستم های نصب شده 100 درصد است.
وی نهایت بهره برداری از سیستم ها را محصول رشد دانش و توانایی مدیریتی برشمرد و خاطرنشان کرد: برای بقا در این عرصه و حفظ تعالی باید به دوسوتوانی میان صنعت مادر و راهبردی با صنایع و شرکت های پیرامونی توجه ویژه داشت و ایجاد شرکت های کوچک درکنار شرکت های بزرگ با هدف جلب و جذب نوآوری اهمیت فراوانی دارد.
پالیزدار به تجربه اقتصادهای بزرگ جهانی در میدان دادن به شرکت های خطرپذیر سرمایه گذاری و ایفای نقش آنان در اقتصاد این کشورها اشاره و بیان داشت: از سال 1980 به این سو، این شرکت های روز به روز نقش مهم ترین در اقتصاد آمریکا ایفا کردند و نرخ سوخت شدن سرمایه گذاری در این شرکت ها نیز بر پایه دانش CVC کم و کمتر شده است.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از اظهاراتش در همایش «فولادی شو» با اشاره به عملکرد فولادسازان برتر دنیا و ورودشان به سرمایه گذاری های جدید در حوزه های پتروشیمی، زیرساخت ها، ساختمان و … تأکید کرد: این شرکت های بزرگ فولادساز در دنیا به دنبال بهره گیری از نوآوری در راستای کاهش ریسک تولید و افزایش سرمایه خویش هستند.
پالیزدار در پایان از قانون جهش تولید به عنوان قانونی ارزشمند در جهت رشد سرمایه گذاری شرکت های بزرگ در سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان ها یاد کرد و گفت: این که سرمایه گذاری در دانش بنیان ها به عنوان بخشی از مالیات آنها محاسبه شود، ریسک در این زمینه را کاهش می دهد و سبب تنوع بخشی در استفاده از ظرفیت نخبگان، توسعه زیست بوم نوآوری بر اساس مزیت نسبی جغرافیایی و کاهش ریسک سرمایه گذاری از طریق تأمین بازار و جهت دهی به امکانات زیست بوم نوآوری کشور در راستای خلق ثروت می شود.
مدیرعامل فولاد هرمزگان: ارتباط با دانش بنیان ها دو سر بُرد است
عطالله معروفخانی مدیرعامل فولاد هرمزگان نیز در این همایش با تصریح بر این که فولاد هرمزگان حمایت از شرکت های دانش بنیان را رسالت خود می داند و بر این باور است که ارتباطی دو سر بُرد در این میان در جریان است، خاطرنشان کرد: این همکاری سبب ایجاد محرک برای شرکت ها و جوانان در مراکز علمی نیز می شود و باید در زمینه دانش و نوآوری، همکاری های متقابل را بخصوص در حوزه دانشگاه و صنعت، تقویت کنیم تا منجر به خدمات و محصولات جدید شود.
به گفته این مدیر فولادی، ایجاد مدل های ذهنی همسو سبب جریان یافتن نوآوری در ساختار تولید می شود و درک ضرورت نوآوری در تولید باید در روش مدیران جریان یابد تا بتوانیم روش های تولید فولاد سبز و نیز رشد بهره وری در تولید و … را شاهد باشیم.
وی به برگزاری کنفرانس ریخته گری در اسفندماه 1402 در بندرعباس با محوریت فولاد هرمزگان نیز اشاره و اضافه کرد: ثبت رکوردهای مستمر و متوالی تولید در فولاد هرمزگان با مشارکت نخبگان، پرورش ایده های آنان و نیز حمایت ویژه استاندار هرمزگان رقم خورده است و ما با نوآوری مستمر در فرآیندهای تولید بوده که توانستیم با وجود قطعی گاز و برق و دیگر مشکلات اما همچنان رکورد تولید را تداوم بخشیم.
معروفخانی در پایان بیان داشت: طرح های توسعه بزرگی در فولاد هرمزگان از جمله احداث احیای 1.7 میلیون تُنی، افزایش ظرفیت یک تُنی، افزایش ظرفیت 1.7 میلیون تُنی در قالب ستاره سیمین و احداث واحد تولید گازهای صنعتی و ایجاد مخازن آهن اسفنجی و ایجاد نورد گرم و خارج سازی فولاد هرمزگان از تولید تک محصولی در آینده نزدیک در حال اجراست که نوید جذب هزاران جوان هرمزگانی را در آینده و در سال های پیش رو می دهد.
امضای تفاهم نامه میان فولاد هرمزگان، شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه با صندوق نوآوری هرمزگان و نیز دانشگاه هرمزگان و پارک علم و فناوری از دیگر برنامه های جنبی این همایش در روز اول بود.
انتهای پیام:/
آخرین اطلاعیه ها
حضور استارتاپ جامُش در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست
استارتاپ جامُش، مجری پروژه ملی «نخستین جزیره سبز ایران؛ هرمز» در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست حضور می یابد. به گزارش روابط ع[...]
سومین دوره مهارت افزایی منتورینگ کسب و کار برگزار می شود
پارک علم و فناوری هرمزگان سومین دوره مهارت افزایی منتورینگ کسب و کار از سری آموزشهای کوچینگ و منتورینگ را برای واحدهای فناور عضو پارک عل[...]
گزارش تصویری نمایشگاه هفته پژوهش، فناوری و فن بازار
[...]
با حضور رئیس جمهور: رو نمایی محصول مدیریت یکپارچه الکتروموتور شرکت فرا دانش اندیشه کوشا انجام شد
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور با حضور در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی از دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت و بیستوپنجمین نمایشگاه دست[...]
نخستین کارگاه تخصصی حسابداری بخش عمومی ویژه مدیران مالی و بودجه پارک های فناوری در هرمزگان برگزار شد
نخستین کارگاه تخصصی حسابداری بخش عمومی ویژه مدیران مالی و بودجه پارک های فناوری در هرمزگان با مشارکت بیش از 38 پارک علم و فناوری برگزار گرد[...]
گزارش تصویری آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر هرمزگان
[...]